Archiefbeeld ter illustratie.
Getty Images Archiefbeeld ter illustratie.

85 migranten gered voor de kust van Malta

De Maltese strijdkrachten hebben 85 migranten uit zee gered. De houten boot van de vluchtelingen was voor de kust van het eiland in de Middellandse Zee in de problemen gekomen, meldt het leger. 

De opvarenden werden opgepikt door een patrouilleboot en aan land gebracht. Over hun toestand is niets geweten. Gisteren verdronken voor de kust van Tunesië zeker 65 mensen toen een boot met migranten zonk. Sommigen konden worden gered. Volgens de autoriteiten kwamen de slachtoffers voornamelijk uit landen ten zuiden van de Sahara. Ze waren vanuit de Libische havenplaats Zuara vertrokken voor de overtocht naar Europa.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • diane colman

    Kom maar naar hier …. maak je geen zorgen Europa zal je wel verdelen over de lidstaten...zit er geen topvoetballer tussen want dan ben je safe...

  • krista notelaars

    Deze toeristen boekten bij een slechte touraperator anders zouden ze met wat meer comfort naar daar gereisd zijn, natuurlijk zullen ze ook genoeg geld op zak hebben om hier hun vakantie door te brengen en na 3 weken weer naar huis te gaan.

Lees meer