7
AP

Bijna 190 migranten gered voor kust van Zuid-Spanje

Voor de Zuid-Spaanse kust zijn drie boten ontdekt met bijna 190 migranten, die allen in veiligheid werden gebracht.

Twee boten met 119 mensen aan boord werden gisterenavond al opgemerkt en naar de haven van Malaga gebracht. Een derde boot was aanvankelijk vermist, maar werd uiteindelijk na uren zoeken door een vrachtschip opgemerkt. De 69 migranten werden door de Spaanse reddingsdiensten naar de haven van Motril in Granada gebracht.

Onder de migranten die werden gered, zijn naar verluidt 40 vrouwen en 10 minderjarigen. Ze komen allemaal uit Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara en staken in Marokko van wal. De bootvluchtelingen stellen het naar omstandigheden goed.

7 Enkele geredde migranten gisterenavond bij de haven van Málaga.
AP Enkele geredde migranten gisterenavond bij de haven van Málaga.
7
AP
7
AP
7
AP
7
AP
7
AP

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudi Swinnen

    Stop aub al direct die NGO s . Zij zorgen ervoor dat Europa totaal ten onder gaat . Zij eten van 2 walletjes ...subsidiering van de regeringen en smeergeld van de maffia die de zogenaamde * vluchtelingen * gaan ophalen voor de Afrikaanse kust en veilig afzet in Europa .

  • Hania Beny

    Zolang België massaal geld geeft aan die Asielzoekers gaan zij blijven komen.

Lees meer