De Reno-ponton in Gent.
BELGA De Reno-ponton in Gent.

Gents opvangponton niet open: brandweerattest ontbreekt

Reno, het opvangponton voor vluchtelingen in Gent, zal vandaag dan toch niet de eerste 25 van 250 vluchtelingen opvangen. Dat komt omdat Fedasil tot vanochtend niet over een laatste brandweerattest beschikte. "We geven pas groen licht als alles conform de eisen van brandveiligheid is - daar hechten we veel belang aan", zegt directeur communicatie Mieke Candaele.

Volgens de woordvoerster zou de uitbater (consortium Corsendonk/G4S) er alles aan doen om het attest vandaag aan Fedasil over te maken. "Vandaag openen is te laat voor onze planning. We hebben al onze beschikbare plaatsen aan de dispatching al doorgegeven en de toewijzingen zijn al vastgelegd voor vandaag."

Als het laatste brandweerattest Fedasil vandaag bereikt, kan het opvangponton in principe begin volgende week geopend worden, zegt Candaele. "Wij geven pas groen licht als alles conform de eisen van brandveiligheid is - daar hechten we veel belang aan. Daarom geven we nooit de toestemming om te openen als dat document er niet is."

Lees meer