2 Het migrantenkamp op Samos, archiefbeeld. Het kamp huisvest nu zo'n 5.700 mensen, maar had eigenlijk een capaciteit voor slechts 650 mensen.
AP Het migrantenkamp op Samos, archiefbeeld. Het kamp huisvest nu zo'n 5.700 mensen, maar had eigenlijk een capaciteit voor slechts 650 mensen.

Geweld breekt uit in overbevolkt migrantenkamp op Grieks eiland

Op het Griekse eiland Samos is een grote vechtpartij uitgebroken tussen Afghanen en Syriërs in een overvol migrantenkamp. De politie moest traangas gebruiken om de menigte uit elkaar te drijven, zo berichten lokale media.

Minstens drie mensen moesten behandeld worden voor steekwonden en nog eens acht hadden te maken gekregen met ademhalingsproblemen, zo zei staatsfunctionaris Manos Logothetis vanochtend. De situatie is verder geëscaleerd toen er brand uitbrak in geïmproviseerde beschuttingen rond het kamp. Een deel moest daarop geëvacueerd worden.

Het kamp huisvest nu zo'n 5.700 mensen, maar had eigenlijk een capaciteit voor slechts 650 mensen, zo blijkt uit overheidsgegevens. Ook op andere Griekse eilanden aan de Turkse kust is de situatie verslechterd. Migranten blijven er toekomen in de hoop dat ze verder door kunnen reizen naar Europa. Door de overbevolking en de erbarmelijke omstandigheden lopen de spanningen er hoog op. 

2
AP

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Emi De graeve

    overbevolking is overal een catastrofe ...

Lees meer