In de nacht van donderdag op vrijdag werden voor de kust van Duinkerke ook al 24 migranten gered.
AFP In de nacht van donderdag op vrijdag werden voor de kust van Duinkerke ook al 24 migranten gered.

Meer dan twintig migranten gered voor kust van Duinkerke

Voor de kust van Duinkerke zijn afgelopen nacht 22 migranten gered die geprobeerd hadden om het Kanaal over te steken. Dat heeft de maritieme prefectuur van Het Kanaal en de Noordzee meegedeeld.

De boot met de 22 migranten, onder wie ook een vrouw en een kind, was rond middernacht op drie tot vijf kilometer van de Franse kust in de problemen geraakt. Ze konden "gezond en wel" worden opgepikt en werden naar Duinkerke gebracht, zo meldt de prefectuur. 

In de nacht van donderdag op vrijdag werden voor de kust van Duinkerke ook al 24 migranten, onder wie zeven minderjarigen, gered. Donderdag werden voor de Opaalkust nog dertig mensen opgepikt, onder wie tien kinderen en een baby.
Priti Patel en Christophe Castaner, de Britse en de Franse minister van Binnenlandse Zaken hebben aangegeven dat ze "in de loop van de komende dagen" overleg zullen plegen over de pogingen om het Kanaal illegaal over te steken.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leonarda Van Opbroecke

    Die voor de , nee beter gezegd aan, de Libische kust worden opgepikt is "redden". Die vanuiit Frankrijk vertrekken is "tegen houden".

  • Gerda Lagaert

    Men blijft zich toch afvragen waarom men dit vluchtelingen noemt ,hoeveel mensen hier in Europa hebben niet de centen op hun rekening staan waarmee die gasten zich deze overzet kunnen permitteren , en zijn hun vrouwen dan bezig met de opbouw van hun huisje ,want eenmaal hier alles in orde worden de centjes mooi naar ginds opgestuurd . Zo is Europa het OCMW van gans de wereld , werk maar tot uw 67 e !!!

Lees meer