belga

Relletje in gesloten opvangcentrum 127bis

In het gesloten vluchtelingenopvangcentrum 127bis is vanmiddag een kleine rel uitgebroken. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) en de lokale politie. Die heeft één aanstoker van de onlusten geïsoleerd en heeft de rust kunnen doen weerkeren. Volgens de DVZ zullen een drietal mensen die bij het incident betrokken waren, overgeplaatst worden naar andere gesloten centra.

De onlusten begonnen aan het eind van de voormiddag, nadat een aantal bewoners gisteravond het bericht hadden gekregen dat ze het centrum nog niet mochten verlaten maar langer opgesloten bleven.

"Eén van de bewoners is boos geworden en heeft de anderen opgehitst", zegt Filip Van Steenbergen, woordvoerder van de politie Kastze. "Daarbij zijn een aantal beschadigingen aangericht. Wij zijn ter plaatse gegaan om de veiligheidsdienst van de DVZ bij te staan en hebben via overleg de gemoederen kunnen bedaren."

Dominique Ernould, woordvoerster van de DVZ meldt dan weer dat er een drietal aanstokers geïdentificeerd werden, die naar andere centra zouden overgebracht worden.

Lees meer