4
AFP

Steeds meer Turkse mannen kopen Syrische kindbruiden

Turkse mannen buiten de schrijnende armoede van Syrische vluchtelingen heimelijk uit om zich een kindbruid aan te schaffen.

De vluchtelingencrisis is een humanitaire catastrofe. Vooral vrouwen en kinderen hebben zwaar te lijden. Bijzonder precair is de situatie in de Turkse grensstad Kilis. Daar maken steeds meer Turkse mannen van de noodtoestand misbruik om een ware koehandel op te zetten in Syrische meisjes. Dat bericht de Duitse krant Augsburger Allgemeine.

In Kilis leven momenteel meer Syriërs dan Turken. Al is overleven een beter woord om de vreselijke situatie waarin ze verkeren, te beschrijven. De levensomstandigheden zijn er verschrikkelijk. Uit 'economische noodzaak' zien families zich gedwongen om meisjes te verkopen aan Turkse mannen die zo hun kans schoon zien om zich een tweede vrouw toe te eigenen.  

Deze "officieuze" echtgenotes maken deel uit van een zogenoemd imam-huwelijk. Daarbij worden 15-jarige meisjes verkocht aan mannen van zestig jaar oud. Alles gebeurt onder de ogen van de lokale burgemeester die de problematiek ernstig neemt maar er machteloos tegenover staat.

4
Getty Images
4 De Turkse grensstad Kilis
Getty Images De Turkse grensstad Kilis
4
Getty Images

Lees meer