REUTERS

Zes vluchtelingen overleven oversteek op Middellandse Zee niet

Hulporganisaties hebben zaterdag honderden migranten op de Middellandse Zee gered. Voor zeker zes mensen kwam de hulp te laat. De organisatie SOS Méditerranée meldde dat ze vrijdag op 7 uur tijd 500 mensen uit gammele bootjes heeft geplukt.

Een woordvoerder van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meldde vandaag in een tweet dat 101 vluchtelingen uit een zinkende boot werden gered door vissers.

Donderdag werden 23 mensen gered toen hun vaartuig zonk voor de kust van Libië. Een honderdtal opvarenden wordt nog steeds vermist.

Spanje: 200 gered

Meer dan tweehonderd migranten zijn dan weer sinds woensdag gered ten zuiden en ten oosten van Spanje. Dat maken de Guardia Civil en de maritieme reddingsdienst bekend.

Een deel van migranten is naar havens in Andalusië gebracht, waar ze zaterdagvoormiddag aankwamen. Een woordvoerder van de reddingsdiensten zei dat "ze het goed stellen" en er geen gewonden zijn. Een ander deel werd op zee uit kleine bootjes gehaald, voor de kust van Almeria en Murcia, in de Straat van Gibraltar en aan de Balearen.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie zijn er tussen 1 januari en 11 april duizend personen in Spanje aangekomen via de zee. In Italië en Griekenland gaat het om een veelvoud.

Lees meer