Jemen
epa Jemen

VN-Veiligheidsraad zendt waarnemers naar Jemen om wapenstilstand te garanderen

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft unaniem beslist om burgerlijke waarnemers naar Jemen te sturen. Zij moeten waken over de veiligheid in de strategisch havenstad Hodeida en toezicht houden op de evacuatie van de strijdende partijen in de stad.

Vorige week kwam het na onderhandelingen in Zweden tot een wapenstilstand tussen de internationaal erkende regering van Jemen en de sjiitische Houthi-rebellen. De eerste krijgt steun van een door Saudi-Arabië geleide coalitie, terwijl de rebellen gesteund worden door Iran.

In Jemen woedt al enkele jaren een burgeroorlog en die leidde tot één van de ergste humanitaire rampen van het moment. Volgens een recent rapport van Oxfam worden tienduizenden Jemenitische gezinnen die door de oorlog hun woonplaats moesten ontvluchten, getroffen door hongersnood, gebrek aan degelijk onderdak en onvoldoende brandstof. 

Bekijk ook:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer