Thinkstock

Voltijds chocolade eten en ervoor betaald worden: deze fabriek zoekt een kwaliteitsmanager

Ben je verslaafd aan chocolade? Dan is dit de perfecte job voor jou. Chocoladefabriek Steenland Chocolate in het Nederlandse Gouda zoekt een kwaliteitsmanager die ongestoord mag proeven. Vereiste? Je moet wel van chocolade houden. En de pendeltrip van meer dan 100 kilometer enkel moet je er uiteraard ook voor over hebben.

Wat houdt de functie in?

Steenland Chocolate maakt verschillende chocoladeproducten, waaronder veel chocolademunten. De kwaliteitsmanager onderhoudt contacten met klanten over de hele wereld. "Voedselveiligheid wordt steeds belangrijker gevonden”, zegt Eric Gilhuijs. Hij is Quality Hygiene Safety en Environment-manager en de toekomstige kwaliteitsmanager zal samen met hem een team vormen. "We krijgen veel vragen op het gebied van kwaliteit. Daar moeten we antwoord op geven door bijvoorbeeld analyses of het afnemen van monsters. De uitslagen communiceren we weer naar de klant."

Ook heb je als kwaliteitsmanager te maken met de mensen in de productie. "Je maakt trainingsmateriaal en geeft de trainingen." Volgens Gilhuijs is het contact met alle verschillende lagen binnen het bedrijf het leukste aan deze functie. "Het is een relatief klein bedrijf met 59 vaste mensen. Iedereen kent iedereen. Ik kan zo bij de directeur naar binnen lopen als ik vragen heb. Dat is heel prettig. Ik werk hier al dertig jaar. Als ik het niet naar m’n zin zou hebben, zou ik allang weg zijn", lacht hij.

Af en toe doen we smaaktestjes met een nieuwe receptuur om te kijken welke we het lekkerst vinden

Eric Gilhuijs, Steenland Chocolate

Wat voor iemand zoeken ze?

Je moet een afgeronde hbo-opleiding levensmiddelentechnologie of iets vergelijkbaars bezitten en goed zijn in je talen zijn om het contact met de internationale klanten te onderhouden. Daarnaast is het prettig als je op de hoogte bent van de internationale kwaliteitseisen óf als je weet hoe je dat kunt vinden. Verder is het volgens Gilhuijs belangrijk dat je van chocola houdt en liefde hebt voor het kwaliteitsvak. Hoe blijkt dat dan? "Je moet het leuk vinden om dingen beter te maken en na te denken over kwaliteitsprocessen”, zegt hij. De mensen op de vloer willen graag veel productie maken, maar als manager vind je het belangrijk dat het van goede kwaliteit is en het er mooi uitziet.

"Af en toe doen we smaaktestjes met een nieuwe receptuur om te kijken welke we het lekkerst vinden", gaat Gilhuijs verder. Dus, je moet wel van chocola houden. Af en toe wat snoepen? "Dat mag zoveel als je wil, maar je moet het wel helemaal opeten", lacht Gilhuijs. Een stukje afbijten en het restant weer terugleggen, mag natuurlijk niet.

Wat krijg je daarvoor?

Afhankelijk van je kennis en ervaring verdien je als kwaliteitsmanager tussen de 35.000 en 50.000 euro bruto per jaar. De primaire en secundaire voorwaarden zijn gebaseerd op de ‘zoetwaren-cao’.

Nog andere bijzonderheden?

Gemiddeld maakt het bedrijf zo’n vijftig tot zestig ton chocola per dag, zegt Gilhuijs. En het zwaartepunt van de productie ligt in de maanden mei, juni en juli. Steenland Chocolate is namelijk een seizoensbedrijf en in die periode worden de voorraden opgebouwd voor de feestdagen. Dus: hoe eerder er een kandidaat gevonden is, hoe beter!

Interesse? De vacature vind je op Nederlandse Nationale Vacaturebank.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Vansteelandt

    Lever is slecht voor de chocolat. (gepikt van Urbanus)

  • guido vermeyen

    Heel goed voor de tanden schijnt het...

Lees meer