Voor het eerst deze eeuw Spaanse matador door stier gedood


In Teruel, in het oosten van Spanje, is een stierenvechter door een stier gedood in een arena. Het is geleden van de jaren tachtig van de vorige eeuw dat dat gebeurde. Een stier raakte de 29-jarige Víctor Barrio zaterdag in zijn borst. Volgens persagentschap Efe doorboorde het dier zo het hart van de matador. We willen u waarschuwen voor de harde beelden in onderstaande video.

Het ongeval gebeurde tijdens het festival van Teruel in Aragon. Victor Barrio ging daar in de arena zijn derde gevecht van de dag aan. Zijn tegenstander: de stier Lorenzo. Het dier leek ei zo na overwonnen, maar haalde in extremis uit naar de matador en ramde hem in zijn zij.

De stierenvechter, die al verschillende prijzen wegkaapte, verloor het bewustzijn en werd uit de arena gedragen. In de ziekenboeg van de arena werd nog geprobeerd Víctor Barrio te reanimeren. Tevergeefs. Na het dodelijke ongeval werd het festival stilgelegd.

Het is de eerste keer deze eeuw dat een stierenvechter tijdens een stierengevecht om het leven kwam. In 1984 en 1985 werden twee matadors gedood door stieren, terwijl in 1992 twee banderilleros, assistenten van de stierenvechters, bij stierengevechten om het leven in Spanje.

3
EPA
3
EPA
3
EPA

Lees meer