EPA

Voor het eerst in geschiedenis meer moorden in Londen dan New York

In februari werden er in de Britse hoofdstad Londen 15 mensen vermoord. In maart waren dat er 22. Voor het eerst in de geschiedenis zijn dat er meer dan in de Amerikaanse metropool New York, die ongeveer evenveel inwoners telt. De meeste doden zijn slachtoffers van steekpartijen. 

De politie van New York onderzocht in februari 14 moorden en in maart 21, telkens één dodelijk slachtoffer minder dan in Londen.

Het aantal moorden in New York gaat in dalende lijn, in tegenstelling tot in Londen, waar de cijfers sinds 2014 met veertig procent omhoog gingen.

De meeste slachtoffers zijn mannen onder de 30 en een mes is het meest voorkomende moordwapen. 

Sean Yates van Scotland Yard, het hoofdbureau van de politie in Londen, zegt dat escalerende ruzies op sociale media bijdragen aan het hoge aantal moorden.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Vandeputte

    Volgens onze racisten zal het wel liggen aan de multiculturaliteit. Die kennen blijkbaar de problematiek in Londen haarfijn.Welke zielenpoten, welke sukkelaars!

  • René Lippeveld

    Justitie in Londen gaat niet de goede kant op en is in hetzelfde bedje ziek, enkel iets minder erg als in België. De politieke correctheid neemt ook over het Kanaal absurde vormen aan. Te allen prijze zal men blijven vasthouden aan de bewering dat Venables en Co. sukkelaars zijn en James Bulger collateral damage. Er zijn veel meer voorbeelden. Aan de andere kant van de oceaan denkt men daar toch anders over en kennelijk met een beetje resultaat.

Lees meer