Google Streetview

Voortvluchtige Nederlander laat kleuters achter in auto

Een Nederlandse man die op de vlucht is voor de politie, heeft gisteravond in een Nijmeegse wijk twee kinderen van drie en vier jaar alleen achtergelaten in zijn auto. Hij ging er zelf lopend verder vandoor en is nog steeds spoorloos. Het is niet bekend of de kinderen van de man zijn.

Agenten zagen de man rijden in een auto met valse kentekenplaten. Ze wilden hem laten stoppen, maar hij sloeg op de vlucht. Tijdens een achtervolging met hoge snelheden botste de man op een andere auto, maar reed door. De politie vond de zwaarbeschadigde vluchtauto in een woonwijk. De kleuters zaten er nog in. De agenten hebben de kinderen ter controle naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze niks mankeren.

De bestuurder van de auto die geramd werd door de verdachte maakt het minder goed. Hij moest door de brandweer uit het wrak gehaald worden, waarna hij met diverse letsels is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is hard op zoek naar de dader, die verdacht wordt van meerdere ernstig strafbare feiten. Volgens een woordvoerder van de politie hebben deze vooral te maken met het in gevaar brengen van de algehele verkeersveiligheid. 

Wie de man is, is nog onbekend. De politie meerdere aanknopingspunten, maar doet verder nog geen mededelingen. Of de kinderen naar hun moeder zijn, is vanuit privacy-overwegingen niet bekend gemaakt. Wel liet de politie weten dat "alle mogelijke zorg is geboden".

Lees meer