Een Boeing 767 van Amazon Prime Air, hetzelfde type vrachtvliegtuig dat in Texas is neergestort.
AP Een Boeing 767 van Amazon Prime Air, hetzelfde type vrachtvliegtuig dat in Texas is neergestort.

Vrachtvliegtuig van Amazon neergestort in Texas, alle drie inzittenden overleden

Een vrachtvliegtuig van webgigant Amazon is zaterdag neergestort in een baai nabij Houston, in de Amerikaanse staat Texas, zo heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) meegedeeld. De drie bemanningsleden aan boord zijn allen omgekomen, meldt het plaatselijke bureau van de sheriff, aldus lokale media.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het verongelukte vliegtuig betreft een tweemotorige Boeing 767 van Atlas Air. Deze maatschappij vliegt sinds enkele jaren met 19 vrachtvliegtuigen voor webgigant Amazon. De toestellen hebben Amazon Prime Air op de buitenkant staan. Prime is de naam van Amazons abonnementsservice.

De Boeing 767 was onderweg van Miami naar Houston en crashte kort voor 12:45 uur (lokale tijd) in de Trinity Bay, nabij de stad Anahuac. Anahuac ligt op ongeveer 80 kilometer van de stad Houston. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA meldt dat er drie inzittenden aan boord waren. De crash lijkt zich in bijzonder korte tijd te hebben ontvouwd. De bemanning heeft geen noodmelding gedaan, de weersomstandigheden waren bovendien prima.

Vergroten bezorgmogelijkheden

Amazon startte in het najaar van 2015 met proefvluchten voor een eigen cargo-luchtvaartmaatschappij. Achterliggende gedachte was om de bezorgingsmogelijkheden van de eigen webwinkel verder te vergroten. In maart 2016 startte Amazon met 20 Boeings 767. Inmiddels is de vloot uitgebreid tot 39 toestellen, bedoeling is dat daar komend jaar nog eens tien bijkomen.

De webgigant is overigens niet zelf eigenaar van de Boeings, maar maakt gebruik van diverse operators. Atlas Air, waar de verongelukte 767 onder viel, heeft 19 vliegtuigen voor Amazon rondvliegen. Air Transport International telt 14 toestellen en ABX Air 6. De nieuwe 10 vliegtuigen komen eveneens onder de vlag van Air Transport International te vallen.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Norbert Bauwens

    De druk op die piloten is onmenselijk hoog. He verbaasd me dat zoiets niet meer gebeurd.

  • Marie Vandam

    Het is spijtig genoeg niet het eerste vliegtuig van die maatschappij waar er een ongeval mee gebeurde...zie aircrash investigation ! Erg voor de familie van de piloten!

Lees meer