3
UNKNOWN

Vriendinnetje beschrijft laatste namiddag met Elisabeth Brichet

Vanessa Geluck heeft deze voormiddag voor het assisenhof van de Franse Ardennen de laatste namiddag beschreven die ze doorbracht met de toen 12-jarige Elisabeth Brichet, vooraleer het meisje verdween op woensdag 20 december 1989. "We brachten de namiddag van 20 december 1989 samen door. Ik kende Elisabeth sinds de kleuterschool", zei de 32-jarige vrouw.

Computer
Elisabeth kwam bij Vanessa aan om 15.30 uur. De twee meisjes speelden op de computer en belden mensen willekeurig op. De moeder van Vanessa was afwezig omdat ze met de broer van Vanessa naar de dokter was. Geluck verklaarde tijdens haar getuigenis dat ze daarover gezwegen had tegen de speurders die haar later zouden ondervragen over de verdwijning van Elisabeth.

Brood
Toen de moeder terug was, gingen de twee meisjes iets na 18 uur brood kopen in een bakkerij. Bij hun terugkeer namen ze een andere weg dan bij het heengaan. De kinderen wandelden op een pad, waar ze een onbekende kruisten die hen goeienavond zei. Of die man Michel Fourniret was, kon Geluck niet zeggen. De twee meisjes namen afscheid om 18.55 uur. Elisabeth keerde naar huis. Vanessa zag haar enkel naar buiten gaan. Ze kan niet zeggen welke weg haar vriendin nam.

Dokter
Slechts in 2004 na de bekentenissen van Monique Olivier, gevolgd door die van Fourniret, vernamen de speurders dat de beschuldigden Elisabeth in hun wagen opwachtten. Onder het voorwendsel een arts te zoeken voor hun toen vijftien maanden oude zoon Sélim, lieten ze het meisje instappen. Ze werd meegenomen naar het Franse Floing en vervolgens naar het kasteel van Sautou gebracht, waar ze na een nieuwe poging tot verkrachting gewurgd werd door Fourniret. Het gerecht in Namen onderzocht de verdwijning jarenlang. Agent André Carpentier beschreef deze voormiddag de verschillende door het gerecht gevolgde sporen. (belga/lpb)

3 Overmand door verdriet staat Vanessa Geluck na haar getuigenis de pers te woord.
UNKNOWN Overmand door verdriet staat Vanessa Geluck na haar getuigenis de pers te woord.
3 Elisabeth Brichet verdween op 20 december 1989. Pas vijftien jaar later werd ze dood teruggevonden.
UNKNOWN Elisabeth Brichet verdween op 20 december 1989. Pas vijftien jaar later werd ze dood teruggevonden.

Lees meer