3
kos

Vriendje praat beruchte Mexicaanse 'killer queen' aan de galg

Haar bijnaam is 'La China' en ze is de ultieme femme fatale of moordwijf. Letterlijk, want de 31-jarige Mexicaanse Melissa Margarita Calderon Ojeda wordt rechtstreeks en onrechtstreeks in verband gebracht met meer dan 150 moorden. Haar vriendje lapte haar erbij om zijn eigen hachje te redden en de 'killer queen' werd dit weekend probleemloos aangehouden.

Ojeda was de leidster van een groep killers - 'sicarias', zoals ze in Mexico genoemd worden - van huurmoordenaarsbende Los Antrax. De bende wordt gelinkt aan het Sinaloakartel, dat volgens de VS "de machtigste drughandelsorganisatie ter wereld" is.

Calderon Ojeda was verantwoordelijk voor een groepje van zo'n 50 leden, genaamd 'Los Damasco'. Zij zijn militair getraind en worden ingezet door Los Antrax voor speciale operaties. Ojeda zelf wordt omschreven als een meedogenloze, koelbloedige killer, die in het milieu veel aanzien geniet.

Grote liefde gewurgd
De huurmoordenares maakte een paar jaar geleden haar entree in de bende nadat ze op haar twintigste een relatie was begonnen met Erick Davalos Von Borstel, lid van Los Damasco. Von Borstel zou de liefde van haar leven zijn. Ze liet zijn naam op haar linkerarm tatoeëren.

Lees hieronder verder

3 Melissa Margarita Calderon Ojeda aka 'La China'.
kos Melissa Margarita Calderon Ojeda aka 'La China'.

Maar onlangs moest Ojeda haar leiderschap over de 'speciale operaties'-tak overdragen aan een ander kartellid, El Grande, die net uit de gevangenis kwam. Uitgerekend aan El Grande, die haar grote liefde Von Borstel zou gewurgd hebben omdat hij te loslippig was.

Massagraf
Voor hém wou Ojeda niet werken en ze begon op zichzelf, waarbij ze letterlijk over lijken ging om haar leiderschap te verzekeren. Ze had ook een nieuw lief, Hector Pedro Camarena Gomez aka 'El Chino', die ze de tweede in lijn maakte van haar organisatie. Maar 'El Chino' liep tegen de lamp en hij praatte zijn vriendin aan de galg voor strafvermindering. Hij liet de politie een massagraf zien met slachtoffers van Ojeda en gaf een lijst van corrupte agenten, die zij onder haar controle had.

Dit weekend werd Calderon Ojeda dan zelf gearresteerd op de Mexicaanse luchthaven van Cabo San Lucas in de staat Baja California Sur, vanwaar ze probeerde te vluchten naar Culiacan in de staat Sinaloa.

3
kos

Lees meer