4 Slachtoffer Jordan Lindsey.
ShutterStock/GoFundMe Slachtoffer Jordan Lindsey.

Vrouw (21) sterft na aanval door 3 haaien op Bahama's: familie zag dieren naderen en probeerde nog te waarschuwen, maar ze hoorde het niet

Een Amerikaanse vrouw is gisteren omgekomen op de Bahama's toen ze aangevallen werd door haaien. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Familie van de vrouw zag de dieren naderen en probeerde haar nog te waarschuwen, maar Jordan Lindsey (21) hoorde het niet.

De jonge vrouw uit Torrance, Californië was met haar familie op snorkelexpeditie toen het drama gebeurde. Ze bevond zich in de buurt van Rose Island, een bekende snorkelplaats. Rond twee uur 's middags doemden opeens 3 haaien op en die vielen Lindsey aan, aldus lokaal plaatsvervangend commissaris Paul Rolle. Ze werd daarbij gebeten in haar armen, benen en billen. Haar rechterarm werd afgebeten.

Waarschuwen

Haar familie zag de haaien aankomen en probeerde de vrouw nog te waarschuwen, maar Lindsey hoorde het niet op tijd volgens de plaatselijke politie. De moeder van de vrouw bevond zich ook in het water en probeerde haar dochter na de aanval op het droge te brengen, maar ze had al te veel bloed verloren. Ze werd uit het water getrokken en naar een ziekenhuis in Nassau gebracht, waar ze dood werd verklaard.


Haar vader vertelde dat Jordan een heel zorgzame vrouw was. “Ze was gek op dieren. Ironisch dat ze moest sterven bij een aanval van een haai", reageerde hij al. (lees hieronder verder)

De familie van de vrouw heeft intussen een geldinzamelingsactie op poten gezet om het lichaam van Lindsey naar huis te brengen en haar te begraven. 

De Belgische reisblogger Sigrid Rijckoort (24) uit Putte bij Mechelen is net terug van een rondreis door de Caraïben met haar vriend Bryan Blaes (24) en ging vijf dagen voor het incident op exact dezelfde plaats snorkelen. Ze is verontwaardigd over het feit dat er door de touroperator met geen woord werd gerept over het eventuele risico van een haaienaanval.

Schrikken

“We denken dat we met dezelfde touroperator op pad geweest zijn als dat gezin, want die mensen verbleven in hetzelfde hotel als wij en je kon er maar één tour boeken”, vertelt ze aan onze redactie en op haar blog. “Het was schrikken toen we het nieuws hoorden. We hebben de touroperator zelfs nog expliciet gevraagd of er geen haaien zaten en dat werd gewoon weggelachen. We konden hooguit een pijlstaartrog tegenkomen.”

4 Sigrid Rijckoort op een parelwit strand in de Caraïben.
roadtrippersofthesun.com Sigrid Rijckoort op een parelwit strand in de Caraïben.
4 De catamaran waarmee de Belgische reisbloggers op snorkeluitstap gingen.
roadtrippersofthesun.com De catamaran waarmee de Belgische reisbloggers op snorkeluitstap gingen.
4
roadtrippersofthesun.com

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dorien David

    Het overbrengen van een lichaam kan oplopen tot 10000€ dus goedkoop is het niet...

  • Betty Vandeyck

    Iedereen pakt Chantal wel hard aan vind ik

Lees meer