Twitter

Vrouw krijgt te horen dat ze geen foto’s meer mag posten “omdat ze te lelijk is”, maar ze laat zich niet doen

Een Amerikaanse vrouw die online te horen kreeg dat ze “te lelijk” is om foto’s van zichzelf te posten, heeft op meesterlijke wijze teruggeslagen. Melissa Blake diende de trollen zonder aarzelen van antwoord en werd meteen overladen met steunbetuigingen. Haar aantal volgers op Twitter verzesvoudigde in amper twee dagen tijd, tot meer dan 43.000.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vrouw uit de Amerikaanse staat Illinois lijdt aan het Freeman-Sheldon Syndroom, een aangeboren aandoening die een effect heeft op gezicht en ledematen. Typisch zijn de kleine mond – die ademen, slikken en spreken moeilijk kunnen maken – de omlaagwijzende ooghoeken en de samengetrokken vingers en tenen. Een invloed op de intelligentie heeft de aandoening meestal niet.

Bagger

Melissa – een blogster en freelancejournaliste die al werkte voor CNN en Cosmopolitan – krijgt met de regelmaat van de klok commentaar op hoe ze eruit ziet, maar dat had geen vergelijk met wat ze over zich heen kreeg toen ze eerder deze maand een opiniestuk schreef over president Trump, waarin ze kritiek op hem uitte. Het resultaat was een gigantische hoeveelheid online bagger en die focuste niet op wat ze geschreven had, maar op haar uiterlijk.


Ze werd onder meer “dik” genoemd, “lelijk” en “een aardappel met een gezicht”. “Dit is een perfect voorbeeld van een landwalvis”, klonk het. En ook: “Is die foto echt?” (lees hieronder verder)

Melissa liet het niet over zich heen gaan, maar diende haar criticasters van repliek. “Tijdens het recentste optreden van de trollen zeiden mensen dat ik een verbod zou moeten krijgen op het posten van foto’s van mezelf omdat ik te lelijk ben”, tweette ze. “Ik zou dat graag vieren met deze drie selfies.” Waarbij ze drie foto’s van zichzelf postte. (lees hieronder verder)

Haar post ging in geen tijd viraal. Twee dagen later heeft bijna een kwart miljoen mensen hem al geliket en hebben bijna 20.000 Twitteraars hem gedeeld. Haar aantal volgers ging van 7.500 naar 43.000. “Bedankt, vrienden”, liet ze weten. “Ik ben sprakeloos en dat is iets wat niet vaak gebeurt.”

De vrouw werd ook bedolven onder de steunbetuigingen en de berichten van Twitteraars die haar wilden troosten. “Jouw lach is als de zon op een regenachtige dag, lieverd”, klonk het onder meer. Maar ook: “Het spijt me dat mensen zo gemeen tegen je zijn. Zij zijn de lelijkaards.” en “Elke trol en pester is lelijk. Jij bent mooi. Luister niet naar hen.”

Trollen

Het bleek een hart onder de riem en het ziet er dan ook niet naar uit dat de trollen Melissa eronder zullen krijgen. Kort nadat de beledigingen begonnen te komen, liet ze al blijken dat ze zich nooit zal laten doen. “Ja, door mijn beperking zie ik er anders uit. Geloof me, dat weet ik. Ik weet dat al heel mijn leven. Vanavond zal ik een beetje gefrustreerd naar bed gaan, omdat dit nu onze realiteit is. Maar morgen sta ik weer op en zal ik de strijd voor verandering verderzetten. Want dit kan niet onze toekomst zijn. Alsjeblieft, laar ons beter zijn dan dit.”

38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Fiers

    Jooris Peeters.De Vlamingen zijn geen haar beter.Egoisme hoogtij.Een gesprek negeren.Te weinig luisterbereidheid.Ijdelheid , ik weet het beter enz.

  • Anneke Van Der Linden

    Goed van die vrouw chapeau,oordeel niet over uiterlijk leer de persoon eerst kennen, soms hebben ze een beter karakter dan diegenen oordelen op uiterlijk,kvindt dat Losers.

Lees meer