2 Foto ter illustratie van de Grand Canyon.
Alan Carrillo via Unsplash. Foto ter illustratie van de Grand Canyon.

Vrouw maakt fatale val aan de Grand Canyon terwijl ze foto’s wil maken

Een 59-jarige Amerikaanse vrouw is overleden toen ze tijdens haar bezoek aan de Grand Canyon van het officiële wandelpad af ging om foto’s te maken. Dat meldt het nationale park in een persbericht.

Maria A. Salgado Lopez uit Arizona verloor vrijdagnamiddag haar evenwicht toen ze aan Mather Point foto’s probeerde te nemen. 

Ze viel zo’n 30 meter naar beneden en bezweek ter plaatse aan haar verwondingen. Parkrangers konden enkel maar haar lichaam bergen. Er is een onderzoek naar het incident ingesteld.

Intussen herinnert het beroemde 
park er opnieuw aan om steeds op de aangewezen paden en doorgangen te blijven, om altijd een veilige afstand te houden van de randen van de kliffen en achter relingen en hekken te blijven aan uitkijkplaatsen.

Het is het tweede sterfgeval in de Grand Canyon op twee weken tijd. Op 24 juni overleed een 49-jarige vrouw uit Californië door hitteblootstelling op het South Kaibab Trail. 

2 Mather Point, Grand Canyon.
AP Mather Point, Grand Canyon.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Van De voorde

    Uw leven voor de prijs van een foto, triestig , maar meer en meer gebeurd dit toch .

  • Andelko Bujanic

    Dan moet je maar op de wandelpaden blijven. En iemand die aan Kaibab Trail (of eender welke andere trail begint in de Grand Canyon) zonder de nodige maatregelen te treffen (hike materiaal, drank, voedsel, zonnecrème, etc.) die vraagt er zelf achter ...

Lees meer