Shutterstock

Vrouw met coronavirus sterft tijdens bevalling: “Hoe oneerlijk is dit?”

Grote verslagenheid bij het personeel van het Whittington Hospital in de Londense wijk Archway: een vrouw die het coronavirus opgelopen had, is gestorven terwijl ze aan het bevallen was. De baby heeft het wel overleefd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het is voorlopig niet geweten of het slachtoffer onderliggende gezondheidsproblemen had. Een onderzoek rond de omstandigheden van haar dood moet daarover meer duidelijkheid brengen.

“Er is natuurlijk veel leed op onze afdeling, maar deze tragedie heeft de verpleegsters helemaal onderuit gehaald. Er werden heel wat traantjes gelaten”, aldus een ziekenhuisbron. “Er heerst ook heel wat ongeloof. Hoe oneerlijk is dit nu? De enige troost is dat het kind het wel overleefd heeft. Covid-19 wordt gezien als een mogelijke oorzaak van het overlijden. De autopsie zal daarover uitsluitsel brengen.”

Vorige maand werd in het Verenigd Koninkrijk ook een baby geboren met het coronavirus. Pas na de bevalling kwam aan het licht dat de moeder al besmet was. Zij werd naar een ander ziekenhuis overgebracht. Voorlopig is nog steeds niet duidelijk of de baby al besmet raakte in de baarmoeder of tijdens de geboorte.

Lees ook: België kan veel leren uit exitstrategie van Oostenrijk: “Hun plan zit logisch in elkaar” (+)

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • sonia hendrickx

    Het zijn niet de ouderen uit de zorgcentra die het hebben binnengebracht, maar zij moeten wel de zwaarste tol betalen!

  • Chris Verberne

    We moeten allemaal eensgezind zijn en voor elkaar op komen. We kunnen onze oudere generaties niet aan hun lot overlaten. Het zijn zij die voor onze huidige welvaart gezorgd worden. Denk aan uw eigen familie, aan de ouderen in uw familie. Als zij getroffen worden, wat zou u ervan denken als zij aan hun lot overgelaten zouden worden? We moeten met ons allen ons best doen om zoveel mogelijk mensen te redden.

Lees meer