Vrouw overleeft op miraculeuze wijze ongezekerde bungeejump van 42 meter hoog

Het had een zorgeloze middag moeten worden waarin ze haar grenzen zou verleggen, maar toen deze 29-jarige Koreaanse zich uiteindelijk aan haar bungeejump waagde, bleek de operator vergeten te zijn om haar touw te zekeren. Ze stortte voor de ogen van haar filmende vriend 42 meter naar beneden. Als bij wonder overleefde ze de val.Het incident gebeurde op 14 september in Gangchon, in de Zuid-Koreaanse provincie Gangwon. De vrouw -Yoo - stond klaar om een bungeesprong te maken boven het water en op de beelden is duidelijk te zien hoe ze zichzelf moed in spreekt.

Op een bepaald moment recht ze haar rug, strekt ze haar armen en springt ze. Maar tot afgrijzen van haar vriend die alles filmt, komt plots haar touw gewoon mee naar beneden. Op de beelden is te zien hoe hij zijn camera laat vallen en haar te hulp snelt.

Water
De vrouw bleek de val echter overleefd te hebben. Ze kwam in water terecht van vijf meter diep en dat zou haar leven hebben gered. Ze hield er wel ernstige kwetsuren aan over: ze bleek gewond aan de nek en de borst en had overal kneuzingen, volgens de politie.

Nalatigheid
Er werd meteen ook een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Dat bleek te wijten aan nalatigheid. Een operator zou vergeten zijn om haar touw vast te maken aan een zekeringshaak. "Ik voelde geen tegenkracht van het touw toen ik viel", verklaarde de vrouw zelf nog achteraf. "Ik viel gewoon recht in het water." Het zou vier weken duren voor ze er weer helemaal bovenop is.

YouTube

Lees meer