3 Berlinah Wallace.
RV Berlinah Wallace.

Vrouw uit Bristol schuldig bevonden aan zuuraanval op Nederlandse ex

Een vrouw uit het Britse Bristol is schuldig bevonden aan een zuuraanval op haar ex, Mark van Dongen uit het Nederlandse Rijsbergen. Dat meldt de krant The Guardian op zijn website. De man pleegde uiteindelijk euthanasie vanwege zijn zware verwondingen. De jaloerse Berlinah Wallace werd wel vrijgepleit van moord.

De 49-jarige Berlinah Wallace gooide in 2015 zwavelzuur over de 29-jarige van Dongen toen hij in bed lag. Ze deed dat omdat ze stikjaloers was dat de man een relatie begon met een andere vrouw. Ze zou met van Dongen gespot hebben toen ze dat deed: "Als ik je niet kan hebben, iemand anders ook niet."

3 Slachtoffer Mark Van Dongen.
Facebook Slachtoffer Mark Van Dongen.

De Nederlander raakte verbrand op 25 procent van zijn lichaam. Hij was na de aanval verlamd vanaf zijn nek, verloor het grootste deel van zijn zicht en zijn linkeronderbeen moest geamputeerd worden. Hij verbleef meer dan een jaar in het ziekenhuis in Bristol, tot zijn familie een ambulance inhuurde om de man weer naar ons land te brengen. Weer in België vroeg de man euthanasie aan; hij overleed in januari 2017.

Wallace werd door de rechtbank in Bristol schuldig bevonden aan het opzettelijk gooien van een bijtende stof, maar werd vrijgesproken van moord.
Woensdag volgt de uitspraak over de strafmaat. 

3 Mark van Dongen koos voor euthanasie omdat de pijn ondraaglijk was.
RV Mark van Dongen koos voor euthanasie omdat de pijn ondraaglijk was.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sylke Buysse

    Oh, dus een persoon zodanig zwaar verminken met zuur, dat zijn leven & lichaam totaal kapot zijn en zijn bestaan totaal de moeite niet meer waard is, dat is "geen moord" ??? Duh......

Lees meer