Asma Fawzi Muhammad al-Qubaysi, een vrouw van de gedode IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi.
AP Asma Fawzi Muhammad al-Qubaysi, een vrouw van de gedode IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi.

Vrouw van al-Baghdadi spreekt. “Heel wat informatie gegeven over werkwijze IS”

Een van de vrouwen van de omgekomen IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi, die door Turkije werd gearresteerd, heeft "heel wat informatie" gegeven over de terroristische organisatie. Dat zeggen de Turkse autoriteiten vandaag. 

De Turkse president Erdogan maakte gisteren bekend dat Asma Fawzi Muhammad al-Qubaysi bij de Syrische grens werd opgepakt, en dat al in juni 2018. 

De vrouw zou onder andere hebben verteld hoe IS van binnenuit te werk gaat. Details hierover gaven de Turkse autoriteiten niet. "We kunnen bevestigen dat we al veel dingen wisten", zei een woordvoerder. "Maar we hebben ook nieuwe informatie gekregen die tot nieuwe arrestaties heeft geleid.”

Al-Baghdadi, die meerdere vrouwen had, kwam vorige maand om bij een operatie van Amerikaanse speciale eenheden in het noorden van Syrië. Gisteren maakte Erdogan ook bekend dat Turkije naast Al-Qubaysi ook een zus en een zwager van de terroristische leider heeft opgepakt.

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christine Laevers

    De Turkse veiligheidsdiensten kunnen woorden in haar mond leggen ... de vrije pers zal het nooit weten want die bestaat niet meer.

  • jean-luc barra

    Zal wel. Gezien haar leeftijd in hun cultuur de laatste in de pikorde. Dan maar eender wat uitkramen om zich interessant te maken.

Lees meer