2 Donderdag stak een medewerker van het politiebureau vier agenten neer in Parijs.
EPA Donderdag stak een medewerker van het politiebureau vier agenten neer in Parijs.

Vrouw van dader steekpartij Parijs wordt vrijgelaten

De vrouw van de 45-jarige politieman die donderdag vier agenten had neergestoken in de politieprefectuur van Parijs, is weer in vrijheid gesteld. Dat heeft het Franse persbureau AFP van bronnen bij het gerecht vernomen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De 38-jarige vrouw heeft drie dagen vastgezeten. Ze werd donderdag, enkele uren na de steekpartij, opgepakt. De vrouw wordt voorlopig niet in verdenking gesteld.

Uit het onderzoek was gebleken dat de verdachte en zijn vrouw donderdag tussen 11.21 en 11.50 uur 33 sms'jes hadden uitgewisseld. "Tijdens die conversatie zei de dader van de feiten vooral religieus gekleurde zaken die eindigden met twee uitdrukkingen: 'Allah Akbar' en 'volg onze geliefde profeet Mohamed en denk diep na over de Koran'", had Jean-François Ricard, procureur van het antiterreurparket, eerder verklaard. 

2 De 45-jarige Mickael Harpon stak vier agenten neer.
AFP De 45-jarige Mickael Harpon stak vier agenten neer.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Moehmena Rahous

    EU, 21 ste eeuw. De politie ziet zelfs geen verschil meer tussen gekke radicalen en normale agenten onder de eigen werknemers. Hoe veilig moet de EU-burger zich voelen ?

  • Wim ELBERS

    Hopelijk houden de collega's van inspecteur Clouseau haar toch nog een tijdje discreet in de gaten.

Lees meer