Migranten op het reddingsschip “Mare Jonio”.
via REUTERS Migranten op het reddingsschip “Mare Jonio”.

Vrouwen en kinderen mogen Italiaans reddingsschip “Mare Jonio” verlaten

Het Italiaanse reddingsschip "Mare Jonio" met 99 geredde bootvluchtelingen aan boord mag nog altijd niet voor anker gaan in een Italiaanse haven. Vrouwen, kinderen en zieken mogen het schip echter wel verlaten. Dat is vandaag vernomen van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De Italiaanse hulporganisatie Mediterranea Saving Humans redde de migranten woensdagmorgen. Volgens de ngo gaat het onder meer om 26 vrouwen, 22 kinderen onder de tien jaar en nog zes andere minderjarigen.

De "Mare Jonio" bevindt zich nu op zo'n 24 kilometer ten zuiden van het Italiaanse eiland Lampedusa, op de grens met de territoriale wateren.

Duits reddingsschip “Eleonore”

Ook het Duitse reddingsschip "Eleonore" met tevens een honderdtal migranten aan boord mag nog altijd geen haven binnenvaren. De Duitse regering drong woensdag aan op een akkoord over de verdeling van de migranten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer