Vrouwen vechten minutenlang in supermarkt, ook zoontje (6) levert stevige bijdrage

Vrouwen die elkaar fysiek te lijf gaan? Gebeurt wel vaker, maar deze twee exemplaren in de Walmart van het Amerikaanse Indiana bakten het wel heel bruin. Minutenlang bleven ze op de grond rollen en elkaar het leven zuur maken. Absoluut dieptepunt: een van de dames schakelde ook haar zesjarige zoon in. Op simpel verzoek begon hij de rivale van zijn moeder te bekogelen met shampooflessen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hoe het zo ver kunnen komen is? Amber heeft op de radio alvast haar versie van de feiten gegeven. "Ze zat vanuit haar scootmobiel een werkneemster te beledigen. Ze noemde haar een negerin en dreigde ermee haar een rammeling te geven. Ik kwam tussenbeide met de vraag of ze blij was met haar leven, maar toen gingen de poppen pas echt aan het dansen. Ze sprong recht uit haar stoel en viel me aan. Natuurlijk heb ik teruggevochten. Het moet eens gedaan zijn met al dat racistisch gedoe tegenwoordig. Word toch volwassen."

"Zoontje zal later niet gepest worden"
Op de beelden is te horen hoe andere klanten hen aanmaanden te stoppen, maar daar hadden ze duidelijk geen oren naar. Integendeel: Amber droeg haar zoontje op om haar tegenstandster in het gezicht te slaan, wat hij ook onmiddellijk deed. "Ach, dat was niet kwaad bedoeld", minimaliseert de moeder nu. "Hij leert graag vechtsporten, ik moet me tenminste geen zorgen maken dat hij later op school gepest zal worden. Hij behaalt uitstekende resultaten en is de lieveling van de leerkracht. Er wordt goed voor hem gezorgd."

Agenten lachen met beelden
Omstanders grepen niet in uit schrik voor de fysieke of wettelijke gevolgen die er konden aan vasthangen. Maar waar zaten de bewakers van de supermarkt zelf? "In andere filmpjes zie je hen altijd meteen tussenbeide komen. Maar ach, ik neem het hen niet kwalijk", aldus Amber.

De opgetrommelde politie liet alles uiteindelijk blauw-blauw. Haar echtgenoot zag de agenten zelfs lachen toen ze naar de beelden keken. Amber zelf kwam er zonder kleerscheuren vanaf. "Volgens iedereen die het zag, heb ik de strijd gewonnen. Bij haar heb ik toch wat bloed gezien."

Niet meer welkom
Het filmpje, dat eergisteren op YouTube gezet werd, is intussen al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken. "Zo'n gedrag is uiteraard compleet onaanvaardbaar", aldus een woordvoerder van Walmart. "De betrokken personen mogen niet meer binnen in onze winkels."

"Dit gevecht had perfect vermeden kunnen worden", oordeelt agent Tom Hurrle. "Die vrouwen hadden beter moeten weten, zeker met een kind van zes jaar in de buurt. Ik maak me ernstige zorgen over zijn toekomst."

Lees meer