Illustratief beeld.
AFP Illustratief beeld.

VS bombarderen IS-kamp in Somalië: vier terroristen gedood

Voor de tweede dag op rij hebben Amerikaanse vliegtuigen bombardementen uitgevoerd op een kamp van een terreurmilitie van Islamitische Staat (IS) in Somalië. Hierbij zouden volgens de eerste berichten vier terroristen gedood zijn, zo meldt het Amerikaanse leger. Gisteren was er sprake van 13 gedode terroristen. Er waren geen burgerslachtoffers.

De luchtaanval van donderdag was de vierde keer dat de Amerikanen uitrukten tegen terroristen van IS in Somalië op een maand tijd. De Somalische zijtak van IS heeft zijn activiteiten in de hoorn van Afrika de laatste tijd sterk uitgebouwd.

De VS-strijdkrachten voeren regelmatig aanvallen uit op de islamistische terroristen van al-Shabaab. De met al-Qaida gelieerde groepen van al-Shabaab voeren vaak aanvallen uit op ordestrijdkrachten en op burgers.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Tichmann

    Rusland maakt zich op voor de uiteindelijke start van de productie voor de PAK-DA stealth-bommenwerper, hoewel het vliegtuig nog vele jaren niet gereed zal zijn. Een van de vele uitdagingen voor de Russen om te bouwen, is het tekort aan geschoold en ervaren personeel om zo'n complex vliegtuig te bouwen. Of ze hebben de mogelijk nog niet gehad, om deze technologie van Amerika te stelen. Het is maar weer hoe je het bekijkt.

  • wim CLAES

    IS hier, IS daar, gisteren op internet beelden van een Reaper usaf die gefilmd werd door een su30 van de russische luchtmacht. Syrie zou IS vrij zijn, waarom hingen er dan 4 hellfire luchtgrond- raketten onder een toestel boven dat land? Er wordt ons wat wijsgemaakt vrees ik.

Lees meer