2 El Chapo.
REUTERS El Chapo.

VS eisen 12,7 miljard dollar van Mexicaanse drugsbaron 'El Chapo'

De Verenigde Staten eisen 12,7 miljard dollar (11,3 miljard euro) van drugsbaas Joaquín 'El Chapo' Guzmán Loera. Dat is volgens de Amerikaanse autoriteiten het bedrag dat El Chapo heeft verdiend met zijn handel in drugs.

El Chapo (de Korte) was de leider van het beruchte Sinaloakartel in Mexico. Hij verhandelde verschillende soorten drugs, het meeste werd verkocht in de VS. In februari werd hij in New York schuldig bevonden aan onder meer de handel in drugs. Hij is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

“Symbolische eis”

Een advocaat van Guzmán noemt het een symbolische eis van de VS. "De overheid heeft nog nooit een cent van deze zogenaamde miljarden kunnen traceren." Het is ook niet duidelijk hoe de Amerikaanse aanklager denkt aan het geld te kunnen komen. De aanklager wilde zelf niet reageren.

2 Rechtbankschets van het proces met El Chapo (op de rug bezien).
AP Rechtbankschets van het proces met El Chapo (op de rug bezien).

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Planeet Lauwn

    Hij is baas, ik kijk echt op naar hem, hij heeft het gemaakt. Hij is echt slim zelfs zijn geld kunnen ze niet vinden. Deze gast kon beter président worden. Hij heeft zoals ons hard moeten werken en offers moeten maken maar dan wel met drugsgeld. Waar wij 55 jaar voor moeten werken heeft hij in 5 jaar gedaan. Oké hij zit nu heel zijn leven vast maar hij heeft tenminste echt geleefd, wij hebben daarna maar 5 jaar te leven en dan kunnen we amper onze pensioen betalen wat is dees?

  • El yaghmouri Ahmed

    Wel zijn handel in drugs veroordelen maar zn geld is welkom...op en top hypocriet. Maar dat zijn we gwn van de V.S

Lees meer