De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
AFP De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

VS kondigen visumbeperkingen aan voor Chinese overheidsambtenaren

In het geschil over de autonomie van Hongkong heeft de Amerikaanse overheid visumbeperkingen afgekondigd voor ambtenaren van de Chinese Communistische Partij.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo maakte dat vandaag bekend. Specifieke informatie over de voorgestelde beperkingen gaf Pompeo niet. Ook familieleden van deze ambtenaren kunnen met de beperkingen worden geconfronteerd.

Sinds Hongkong in 1997 terugkeerde naar China, werkt het volgens het principe "één land, twee systemen" waardoor het autonoom bestuurd wordt onder de soevereiniteit van China. Anders dan de mensen in de Communistische Volksrepubliek genieten de zeven miljoen inwoners van Hongkong rechten zoals vrijheid van vergaderen en vrijheid van meningsuiting. Intussen vrezen ze echter dat hun vrijheden steeds meer worden beperkt. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer