Amerikaans president Donald Trump met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman tijdens een ontmoeting in het Witte Huis op 24 juli 2019.
AFP Amerikaans president Donald Trump met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman tijdens een ontmoeting in het Witte Huis op 24 juli 2019.

VS sturen militairen en Patriot-raketten naar Saudi-Arabië

De Verenigde Staten zullen ongeveer tweehonderd soldaten en Patriot-raketten naar Saudi-Arabië sturen "in het licht van de recente aanvallen" die Washington Teheran toedicht, zo heeft het Pentagon vandaag bekendgemaakt.

"Deze ontplooiing versterkt de luchtverdediging en verdediging van het koninkrijk tegen raketten", zei woordvoerder Jonathan Hoffman. Hij riep "andere landen" op "bij te dragen aan een internationale inspanning om de defensie van Saudi-Arabië op te voeren". 

De VS rusten Saoedi-Arabië tevens uit met vier radarsystemen. Daarbovenop lopen voorbereidingen voor het sturen van meer mankracht en uitrusting voor het geval dit nodig zou zijn. 

Het Pentagon beklemtoonde vandaag dat er reeds een “beduidende aanwezigheid” van Amerikaanse soldaten in de regio is.

Saudi-Arabië werd bijna twee weken geleden getroffen door een zware luchtaanval gericht tegen twee oliefaciliteiten. Daardoor moest noodgedwongen ongeveer vijf procent van de wereldwijde olieproductie stop worden gezet. Vermoedelijk zit Iran achter de aanval.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sharon Debeul

    De cowboy's willen alles met wapens oplossen ook in eigen land, terwijl dat wapengekletter juist aan de basis ligt van de mondiale conflicten waarin de VS steeds de aanstoker ervan is of toch betrokken partij is van het aanstoken.

  • Filiep Lapeire

    En Donald kennende zal er wel een stevig prijskaartje tegenover staan!

Lees meer