Minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen
AFP Minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen

VS verlengen beschermd statuut voor 7.000 Syriërs op hun grondgebied

De Verenigde Staten hebben het beschermd statuut voor de ongeveer zevenduizend Syriërs op hun grondgebied verlengd. Ze lopen dus niet het risico om teruggestuurd te worden naar Syrië. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Veiligheid bekend.

VS-president Donald Trump hief de bescherming op voor honderdduizenden migranten uit Centraal-Amerika en de Caraïben. De Syriërs vreesden daarom dat hen hetzelfde zou overkomen.

"Na de situatie op het terrein zorgvuldig te hebben bestuurd, concludeerde ik dat het noodzakelijk blijft om het tijdelijke beschermde statuut voor Syrië te verlengen", zei minister van Binnenlandse Veiligheid, Kirstjen Nielsen, in een persbericht. "Het is duidelijk dat de voorwaarden waarom Syrië als dusdanig werd aangeduid onveranderd zijn gebleven. Een verlenging is dus gerechtvaardigd."
De verlenging geldt tot 30 september 2019. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • André Van Laethem

    Nog een beetje wachten en ze krijgen politieke onschendbaarheid

  • paul lemmens

    en als ze dan uit gewezen worden worden de kinderen uit gespeeld

Lees meer