Een van de stranden van de Italiaanse badplaats Bergeggi.
Google Street View Een van de stranden van de Italiaanse badplaats Bergeggi.

Vuilniscontainer naar 20 meter lagere tent gegooid: Franse jongen (12) met hoofdletsel in ziekenhuis

Een twaalfjarige Franse kampeerder is zwaargewond geraakt bij een vreemd incident op het strand van het Italiaanse Bergeggi aan de Ligurische kust. Onbekenden gooiden vrijdagavond vanaf een hoger gelegen straat een volle afvalcontainer naar de tent. Deze kwam twintig meter lager terecht en raakte de slapende jongen. Hij liep een hoofdletsel op.

Het kind is meteen overgebracht naar de intensive care van een ziekenhuis in Genua. Of de jongen in levensgevaar verkeert, is niet duidelijk. Evenmin is bekend of hij hersenschade heeft opgelopen. Artsen verbonden aan het Gaslini-hospitaal benadrukken aan Italiaanse media dat het in het huidige stadium nog te vroeg is om daar verder op in te gaan. De jongen wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Wildkamperen
De vader van het vijfkoppige gezin vraagt eventuele getuigen zich te melden. De psycholoog uit de regio Haute-Savoie spreekt van een criminele daad en hoopt dat de schuldigen worden gevonden. De familie was vrijdagavond aan het wildkamperen aan Prodani, een idyllisch strand aan beschermd natuurgebied. De vader, moeder en de twee andere kinderen met een leeftijd van veertien en vijftien bleven ongedeerd.

Of het om een uit de hand gelopen kwajongensstreek gaat, dan wel een moedwillige actie tegen wildkampeerders, moet het politie-onderzoek uitwijzen. Tot nu toe heeft de carabinieri nog geen enkele arrestatie verricht. Buurtbewoners zijn vaak helemaal niet opgezet met wildkampeerders, wat in het verleden in Italië al leidde tot vandalisme. Volgens de politie is eveneens nog een tweede vuilniscontainer naar beneden gekeild.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Vandriessche

    Dit doe je gewoonweg niet, ook al zijn die mensen aan het wild kamperen! Er zijn instanties die dit wettelijk moeten oplossen en verbieden. Maar zo handelen is een moordaanslag!

  • raf janssens

    vinger afdrukken en dna op de container moeten toch uitsluitsel geven .ha ja der staan er zeker 1 miljoen op dus efkes zoeken dan

Lees meer