4
Reporters / GSI Media

Waar is Melania? Vrouw van president al 12 dagen niet in het openbaar gezien

Terwijl Donald Trump als een wervelwind het ene decreet na het andere tekent, is zijn echtgenote al bijna twee weken niet meer in het openbaar gezien. Amerikaanse media speculeren dat de First Lady "overweldigd" is door haar nieuwe rol. Een woordvoerder van het Witte Huis ontkent.

Volgens CNN is Melania de afgelopen twaalf dagen niet meer gezien. De vrouw van Donald Trump had aangegeven dat ze de eerste maanden van het presidentschap tussen Washington en New York zou pendelen zodat hun zoon Barron zijn schooljaar in de Big Apple zou kunnen afmaken. Verwacht wordt dat ze ergens in het midden van het jaar in het Witte Huis zal intrekken.

Toen Trump woensdag een uitvaartplechtigheid van een gesneuvelde soldaat bezocht, verscheen verrassend zijn dochter aan zijn zijde en niet Melania. Dochter en zakenvrouw Ivanka Trump heeft officieel geen functie in het Witte Huis.

Het laatste officiële optreden van de presidentsvrouw dateert van 21 januari toen ze na de inauguratie van haar man een kerkdienst in Washington bijwoonde. De volgende dag vloog ze weer naar New York terwijl het hun twaalfde huwelijksverjaardag was volgens CNN. Vooralsnog keerde ze niet naar Washington terug.

De geruchtenmolen draait dan ook op volle toeren. "Wordt ze overweldigd door haar nieuwe rol?", vraagt het magazine 'People' zich af.

Een woordvoerster van Melania zag zich genoodzaakt om de geruchten te ontkrachten. Stephanie Winston Wolkoff, een raadgeefster van de First Lady, voegde daaraan toe: "Het is voor mevrouw Trump een eer om het land te dienen en ze neemt die verantwoordelijkheid zeer ernstig. Ze zal haar rol opnemen op een doordachte en pragmatische wijze, zoal we haar kennen."

4
Photo News
4
Hollandse Hoogte
4
AFP

Lees meer