4
AFP

Exclusief voor abonnees

Waar komt de EU-haat van Boris Johnson vandaan? “Hij bracht als correspondent in Brussel euroscepticisme naar nieuw niveau”

De Britse premier Boris Johnson kreeg gisteren wat hij wou: het parlement wordt opgeschort in de aanloop naar de geplande brexit op 31 oktober. Daarmee kan zijn regering de opening van het parlementaire jaar uitstellen en het voor parlementsleden moeilijk, zo niet onmogelijk, maken om een brexit zonder deal tegen te houden. Waar komt zijn afkeer voor de EU toch vandaan? Daarvoor moeten we (vooral) teruggaan naar zijn jaren als EU-correspondent in Brussel.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rudy liessens

    Ik begrijp het toch niet door eu belogen en bedriegd worden enz maar door onze eigen instelingen mag blijk baar want ik vind daar geen comentaar op

  • Paul Clercq

    Hopelijks komt er hier ook zo een leider in ons land ,iemand die de Wetstraat uitborsteld en de staat ontvet

Lees meer