thinkstock

Waarzegster dwingt klant in prostitutie na 'hersenspoeling'

Een Japanse waarzegster is tot een schadevergoeding van 740.000 euro veroordeeld nadat ze een vrouw die ze als klant over de vloer kreeg in de prostitutie had gedwongen. De waarzegster leefde twee jaar lang van de opbrengsten van de prostituee.

De rechter oordeelde dat de waarzegster de vrouw zodanig had gehersenspoeld dat die geloofde dat ze de waarzegster geld verschuldigd was. De waarzegster dwong haar vervolgens de schuld af te betalen met de opbrengsten van haar werk als prostituee.

De waarzegster incasseerde zowat het volledige inkomen van haar slachtoffer, dat geschat wordt op 740.000 euro.

Rechter Tomuro verklaarde: "De waarzegster maakte de vrouw bang door haar te doen geloven dat ze haar veel geld verschuldigd was".

De waarzegster overtuigde haar slachtoffer naar verluidt te verhuizen naar een appartement waarvan zij eigenaar was en beval haar de huur en andere kosten te betalen middels werk als prostituee. Dat gebeurde in 2011 en de vrouw hield dat vol tot in 2013.

Het slachtoffer ontmoette de waarzegster voor het eerst in 2008 en werd afhankelijk van haar adviezen. De waarzegster liet haar slachtoffer minder dan een euro per dag over om van te leven.

Lees meer