2
AP

Exclusief voor abonnees

Wachten op een teken van IS: lokale moslimgroep te klein voor zo'n grote ravage

De regering van Sri Lanka wijst een tot voor kort onbekende moslimgroep als schuldige aan van de bloedigste terreur die het land ooit heeft gekend. Een groep die eerder al getracht zou hebben om een aanslag te plegen en waarvoor de autoriteiten pas nog uitdrukkelijk werden gewaarschuwd. Maar niemand vermoedde dat ze terreur van deze omvang kon plegen — en eigenlijk wacht iedereen op een bewijs dat ook IS erachter zat.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Francois Van Mol

    Men ligt hier weer schromelijk te overdrijven. Men hoeft daar helemaal niet goed voor georganiseerd te zijn . En het is geen racket technologie, je vind alles op internet terug. Zelfs een fundamenteel domme moslim kan het produceren. Ze moeten gewoon allemaal even hun klok gelijk zetten . en duidelijke afspraken maken .

  • FRANK DUMON

    Peter Janssen: China wil de 3 monotheïstische religies niet die mekaar al 2.000 de kop in slaan. Onze regering is misdadig omdat kleuters vergiftigd moeten worden met idiote bijbelverhaaltjes. En de aanslagen in Sri Lanka waren een vergelding door IS op de aanslagen op de moskee's in Nieuw Zeeland met 50 doden. En zo blijven we bezig. Moesten jou kleinkinderen plat gebombardeerd worden in het Midden Oosten, omwille van de olie, dan was jij ook IS.

Lees meer