Het barmhartige koppel Fethullah Uzumcuoglu en Esra Polat in een food truck.
kos Het barmhartige koppel Fethullah Uzumcuoglu en Esra Polat in een food truck.

Wat dit bruidspaar deed uit naastenliefde, grenst aan het onwaarschijnlijke

Het is de ultieme vorm van naastenliefde, op een andere manier valt dit niet te omschrijven. Een Turks koppel dat vorige week in het huwelijksbootje stapte, nodigde namelijk 4.000 Syrische vluchtelingen uit om samen met hen te vieren.

Fethullah Uzumcuoglu en Esra Polat gaven elkaar het jawoord in de Turkse provincie Kilis vlakbij Syrië. In dat grensgebied verblijven momenteel duizenden mensen op de vlucht voor de burgeroorlog in hun land.

Anders
Een traditioneel Turks huwelijk duurt van dinsdag tot donderdag met een uitgebreid banket tijdens de laatste avond maar dit koppel besliste om het helemaal anders aan te pakken.

Feestvreugde
Het bruidspaar gebruikte het geschonken geld van de familie voor een fantastisch feest met de 4.000 vluchtelingen. Het was eigenlijk de vader van de bruidegom die het idee had om wat feestvreugde te delen met de minder gefortuneerden.

Copieus buffet
"Ik vond een copieus buffet met onze vrienden en familie eigenlijk onnodig, wetende dat we werden omringd door zo vele behoeftigen. Dus deed ik het voorstel aan mijn zoon en hij accepteerde onmiddellijk. Het verheugde me dat het koppel hun leven tezamen is begonnen met een altruïstische daad", aldus vader Ali Uzumcuoglu.

Shock
"Eerst was ik een beetje in shock toen Fethullah het voorstelde", verklapte de bruid Esra Polat aan The Independent. "Maar uiteindelijk was ik er toch snel voor gewonnen. Ik ben gelukkig dat we onze huwelijksmaaltijd hebben kunnen delen met de mensen die er het meeste nood aan hebben."

"Mooiste moment"
De huwelijksgasten stroopten allen de mouwen op om het eten te delen met de vluchtelingen. Voor de bruidegom was dit "het mooiste moment van zijn leven".

"Onbetaalbaar"
"Het geluk zien in de ogen van de Syrische vluchtelingen en hun kinderen is onbetaalbaar. We zijn onze reis naar het grote geluk begonnen met het gelukkig maken van anderen en dat is een geweldig gevoel." Volgens Fethullah zijn ook hun vrienden nu erg geïnspireerd om een gelijkaardige barmhartige daad te stellen tijdens hun huwelijk.

Lees meer