AFP

Weer vluchten geannuleerd door staking Air France

Air France voorziet dat morgen een kwart van de vluchten uitvalt. De Franse luchtvaartmaatschappij heeft weer last van een staking door een deel van het personeel. Ook vandaag wordt er gestaakt, waarbij volgens Air France circa 15 procent van de vluchten uitvalt.

Het boze personeel eist een stevige loonsverhoging. Het huidige bod van Air France gaat de actievoerders niet ver genoeg. De maatschappij zelf is het beu en heeft medewerkers tot en met morgen de tijd gegeven om te stemmen over het voorstel. Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac heeft bovendien gezegd af te treden als de stemming onder het personeel niet in zijn voordeel uitpakt.

Volgens pilotenvakbond SNPL is de schatting van de luchtvaartmaatschappij niet helemaal juist en zal vrijdag 27 tot 29 procent van de vliegers het werk neerleggen. Bij de actie van vandaag heeft 23 procent van de piloten gestaakt, meent de bond.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer