2 Het hele gezin in de limousine.
Hmedia Het hele gezin in de limousine.

Wens komt uit: terminale vader naar de Efteling

De ongeneeslijk zieke Nederlander Gert-Jan van den Top is nog één keer met het hele gezin naar attractiepark de Efteling geweest. Vriendjes en vriendinnetjes op de basisschool van zijn kinderen stuurden deze wens op naar de Stichting Een Wens voor je Medemens. En met succes: per limousine ging het hele gezin richting Kaatsheuvel.

Steeds meer activiteiten worden nu voor Gert-Jan bestempeld als "de laatste keer", nadat hij begin deze maand te horen kreeg dat hij uitbehandeld was. Een vergevorderde vorm van longkanker maakt dat hij nog ongeveer twee maanden te leven heeft.

Op de school van zijn kinderen is dat inmiddels ook bekend. 'De papa van' Britt, Niels en Bente is erg ziek en daarom wilden ze nog één keer iets voor het gezin doen. Ze bedachten een wens en stuurden het op naar de stichting Wens voor je Medemens. Vervolgens zamelden ze zoveel mogelijk stemmen in, waarop de wens werkelijkheid werd.

Onvergetelijk
Het moesten twee dagen worden om nooit te vergeten. "Ze hebben het onwijs naar hun zin," verklapt Jacobine Krijkamp, ambassadeur van de stichting. "Ik was er nog even bij toen de limousine kwam voorgereden. Dat zijn de momenten waar je het allemaal voor doet."

Helpende hand
Het was een emotionele aangelegenheid. Tranen vloeiden, maar wel van geluk. Vervolgens mocht het gezin in de limousine richting het attractiepark. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen was een flinke opgave. "Gert-Jan loopt niet meer zo makkelijk en heeft weinig zuurstof. We moesten voor genoeg zuurstofflessen zorgen en gelukkig stak de Efteling ook een helpende hand toe."

Zo mocht het gezin 's ochtends nog wat langer in de hotelkamer blijven, om Gert-Jan op kracht te laten komen. Ook betaalden zij één dag de entreekaartjes voor het hele gezin. "Dat scheelt enorm, want zo'n groot budget hebben wij niet."

Wens voor je Medemens
Stichting Wens voor je Medemens doet iedere keer een andere plaats in Nederland aan. Bewoners uit die plaats kunnen vervolgens wensen opsturen, terwijl vrijwilligers van de stichting proberen om ze te realiseren. Hiervoor gaan ze langs ondernemers, die een bedrag betalen om een maand lang positieve reclame te krijgen. Van dit geld worden de wensen uiteindelijk betaald.

2 Gert-Jan met zijn jongste dochter in de Efteling.
Facebook Gert-Jan met zijn jongste dochter in de Efteling.

Lees meer