5 Links: Monique Olivier op een foto van elf jaar geleden. Rechts: Estelle Mouzin.
AFP Links: Monique Olivier op een foto van elf jaar geleden. Rechts: Estelle Mouzin.

Werd ook 9-jarige Estelle slachtoffer van Fourniret? Ex-vrouw haalt alibi van seriemoordenaar onderuit

Monique Olivier heeft het alibi van Michel Fourniret in de verdwijningszaak van Estelle Mouzin onderuitgehaald. De seriemoordenaar beweerde altijd dat hij het negenjarige meisje in 2003 niet ontvoerd kon hebben omdat hij op dat moment honderden kilometers verderop een telefoongesprek aan het voeren was. Nu gaf zijn ex toe dat zij diegene was die dat telefoontje pleegde. De piste-Fourniret kan dus officieel geopend worden.

Mouzin verdween in januari 2003 in de Franse gemeente Guermantes toen ze terugkeerde van school, ze was toen negen jaar. Fourniret was in het verleden wel vaker in beeld gekomen als verdachte. Die verdenkingen konden echter nooit hard gemaakt worden, onder meer omdat de seriemoordenaar zich op de dag van de feiten op een andere plaats zou bevonden hebben. 

Fourniret zou toen vanuit zijn woning in het Belgische Sart-Custinne (250 kilometer verderop; nvdr) naar zijn zoon gebeld hebben om hem een gelukkige verjaardag te wensen. De telefonische gegevens leken hem al die tijd gelijk te geven.

5 Michel Fourniret.
AFP Michel Fourniret.

“Gehandeld op vraag van Fourniret”
Maar de vork lijkt nu toch anders in de steel te zitten. Olivier gaf tijdens een drie uur durende ondervraging toe dat het bewuste telefoongesprek door haar gepleegd werd, zegt haar advocaat Richard Delgenes. Ze handelde naar eigen zeggen op vraag van Fourniret, die op dat moment niet bij haar was.

“Dat betekent dat Fourniret niet in Sart-Custinne in België was op de dag dat Estelle verdween”, zegt de advocaat. Maar Olivier kon tijdens de ondervraging niet meedelen waar Fourniret dan wel was. “We weten dat Fourniret in die periode meerdere dagen weg was. Een plaats en tijdstip plakken op al zijn afwezigheden in januari 2003 is vandaag nogal ingewikkeld”, zegt Delgenes.

Zeven moorden
Fourniret, bijgenaamd het ‘monster van de Ardennen’, werd in 2008 al tot levenslang veroordeeld voor de ontvoering, verkrachting en moord op zeven meisjes en vrouwen. Onder hen ook de Belgische Elisabeth Brichet (12). Vorig jaar bekende hij nog de moord op de Britse Joanna Parrish (20) en Marie-Angèle Domèce (19). Zij waren allebei in het begin van de jaren negentig verdwenen in het Franse departement Yonne.

5 Elisabeth Brichet.
BELGA Elisabeth Brichet.
5 Joanna Parrish.
Belga/afp Joanna Parrish.
5 Marie-Angèle Domèce.
Marie-Angèle Domèce.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudy Jacobs

    die ex dezelfde traf geven als de dader,wegens achterhouden van informatie,of beter zet ze samen kunnen ze het uitvechten

  • eduard janssens

    Sleutel weg gooien !

Lees meer