AP

Wereldbank en IMF vragen om schuldhulp voor arme landen

De Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds willen dat arme landen voorlopig geen schulden hoeven af te betalen. De twee organisaties vragen de G20-landen om die stap te zetten, zodat de armste landen niet in de financiële problemen komen vanwege de gevolgen van de coronacrisis.

De hulp moet er vooral komen voor zogeheten IDA-landen. Dat zijn landen die worden bediend door de International Development Association (IDA), het deel van de Wereldbank dat zich op de armste landen richt. Momenteel zijn dat er 77, waar volgens de organisaties een kwart van de wereldbevolking woont. Als wordt gekeken naar het deel van de wereldbevolking dat in extreme armoede leeft, woont zelfs twee derde in die landen.

De IDA-landen zijn met name Afrikaanse en Aziatische landen. In Europa vallen Kosovo en Moldavië onder die groep arme landen.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Pauwels

    Zal weer gewoon in de zakken van de rijken arriveren.

  • FRANK WILLEMS

    Als men dan spreekt over China dat een ontwikkeling land is , dan weet je het wel.

Lees meer