4 Roy Horn in 2008.
REUTERS Roy Horn in 2008.

Wereldberoemde leeuwentemmer Roy Horn overleden aan Covid-19

Leeuwentemmer Roy Horn, bekend van het wereldberoemde Duitse duo Siegfried & Roy, is op 75-jarige leeftijd overleden als gevolg van het coronavirus. Dat meldt zijn management in een verklaring.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Siegfried & Roy hadden tientallen jaren lang een razend populaire show in Las Vegas, waarin ze met witte leeuwen en tijgers optraden. In 2003 raakte Horn zwaargewond bij een aanval van een van de Siberische tijgers. Hij herstelde nooit volledig van het ongeluk.

4 Roy Horn en Siegfried Fischbacher in 1987.
AP Roy Horn en Siegfried Fischbacher in 1987.

De leeuwentemmer overleed volgens zijn management in een ziekenhuis in Las Vegas. Zijn manager zei eind april nog dat Horn onder behandeling stond voor corona en in goede doen was.

"Roy was zijn hele leven een vechter, ook in zijn laatste dagen", zegt Siegfried Fischbacher in de verklaring. "De wereld heeft een van de groten der goochelkunst verloren, maar ik heb mijn beste vriend verloren." 

Volgens het management van Horn stonden Siegfried & Roy met hun shows aan de wieg van "het moderne tijdperk van entertainment in Las Vegas.”

4
AFP

Horns voorliefde voor exotische dieren werd al vroeg in zijn leven duidelijk. Op jonge leeftijd adopteerde hij een wolfshond en een cheeta uit een dierentuin in Bremen. De illusionist ontmoette Siegfried voor het eerst in 1957 op een cruiseschip, waar zij toen allebei werkten. Horn assisteerde Fischbacher bij goocheltrucs die hij uitvoerde voor passagiers. Van daaruit gingen de twee samen optreden in kleine theaters in Europa.

In de jaren zestig belandde het duo voor het eerst in Las Vegas, waar zij hun grootste successen beleefden. Tussen 1989 en 2003 traden Siegfried & Roy op in The Mirage, een van de voornaamste casinohotels in de stad. Met de show was destijds een recordbedrag van dertig miljoen dollar aan productiekosten gemoeid.

4 Siegfried Fischbacher (links) en Roy Horn (rechts) in 2008.
AP Siegfried Fischbacher (links) en Roy Horn (rechts) in 2008.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • huyghebaert frederiek

    K herinner mij die shows nog in Fantasialand (DE)... als kind was dat natuurlijk fantastisch.

  • Elke Wouters

    Nooit gezien, maar RIP!

Lees meer