2 De bosbranden zijn zelfs zichtbaar vanuit de ruimte.
AFP De bosbranden zijn zelfs zichtbaar vanuit de ruimte.

Exclusief voor abonnees

Wereldleiders in de bres voor brandend Amazonewoud: Macron dreigt handelsakkoord met Brazilië te blokkeren

De branden in het Amazonewoud wekken nu ook hommeles op het internationale politieke toneel. De Franse president Emmanuel Macron wil ze als een wereldprobleem aankaarten op de top van de G7 van dit weekend in Biarritz. Hij dreigt er zelfs mee om een handelsakkoord waarover twintig jaar is onderhandeld op te blazen. Maar het Braziliaanse staatshoofd Jair Bolsonaro noemt dat “kolonialistisch”.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Don Tessers

    Hypocrite wereldleiders op de bres. Maar dan moeten hun investeringen van miljoenen niet in gevaar komen. Hoe krom wil je het nog hebben?

  • paul piens

    Het is onze schuld omdat wij teveel vlees eten? Ik zie echt dat verband niet. Ook de zogezegde vraag naar palmolie is ook niet de vraag van de consument. Dat vragen de producenten enkel en alleen maar omdat ze dan veel meer winst kunnen maken en daar draait het om. Het is al te gemakkelijk om de consument altijd aan te duiden als de grote schuldige.

Lees meer