2 De bosbranden zijn zelfs zichtbaar vanuit de ruimte.
AFP De bosbranden zijn zelfs zichtbaar vanuit de ruimte.

Exclusief voor abonnees

Wereldleiders in de bres voor brandend Amazonewoud: Macron dreigt handelsakkoord met Brazilië te blokkeren

De branden in het Amazonewoud wekken nu ook hommeles op het internationale politieke toneel. De Franse president Emmanuel Macron wil ze als een wereldprobleem aankaarten op de top van de G7 van dit weekend in Biarritz. Hij dreigt er zelfs mee om een handelsakkoord waarover twintig jaar is onderhandeld op te blazen. Maar het Braziliaanse staatshoofd Jair Bolsonaro noemt dat “kolonialistisch”.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Don Tessers

    Hypocrite wereldleiders op de bres. Maar dan moeten hun investeringen van miljoenen niet in gevaar komen. Hoe krom wil je het nog hebben?

  • paul piens

    Het is onze schuld omdat wij teveel vlees eten? Ik zie echt dat verband niet. Ook de zogezegde vraag naar palmolie is ook niet de vraag van de consument. Dat vragen de producenten enkel en alleen maar omdat ze dan veel meer winst kunnen maken en daar draait het om. Het is al te gemakkelijk om de consument altijd aan te duiden als de grote schuldige.

Lees meer