AP

Wetenschappers cruciale stap dichter bij bestrijding coronavirus, frustratie bij Belgen in 'coronahotel' groeit na vertrek andere gasten

We staan een cruciale stap dichter bij de bestrijding van het coronavirus. Wetenschappers hebben ontdekt dat het SARS-virus en Covid-19 op bijna identieke manier te werk gaan. Intussen zet het virus zijn opmars verder: vandaag zijn de eerste gevallen opgedoken in Wit-Rusland, Litouwen, Ijsland, Mexico en Nigeria. Een Britse passagier van het cruiseschip Diamond Princess is overleden. In Nederland is een tweede besmetting gemeld. De Europese beurzen gaan intussen opnieuw diep in het rood. Herlees hier alle ontwikkelingen van vrijdag.

Breekt Covid-19 straks bij ons uit? Moet ik een mondmasker in huis halen? Wat is de impact op onze economie? We bundelden deze vragen allemaal in dit dossier. Voor de belangrijkste vragen van onze lezers vroegen we ook antwoorden aan viroloog Marc Van Ranst.

Heeft u nog vragen over het coronavirus? Stel ze dan hier. De belangrijkste vragen worden zondagavond beantwoord in een speciale VTM NIEUWS-uitzending na ‘Blind Getrouwd’, omstreeks 21u. 

69 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gunther De Vrieze

    Mensen laat jullie niet kisten.Dat vaccin bestond al langer maar om het goed te verkopen moest eerst het virus verspreid worden, dan angst gezaaid worden om vervolgens met het "wondermiddel" op de markt te komen.Versterk u immuunsysteem op alle mogelijke manieren met natuurlijke middelen.Deze middelen waar de dokters het niet over hebben.

  • George Verbeek

    Griep doodt 0,1 percent maar covid 2,3 - dat is 23x meer. Daaraanboven is het veel besmetterlijker. De ziekenhuizen gaan dus 50x meer patienten aan de deur krijgen dan bij een griep epidemie, waarbij er al niet genoeg plaats was en men in de gang lag. Nu ook nog overal ontkenners en struisvogelpolitiek, niets doen. De gevolgen gaan er zijn.

Lees meer