Volgens de WHO is het nodig om personen die ziek lijken, meteen af te zonderen.
BELGA Volgens de WHO is het nodig om personen die ziek lijken, meteen af te zonderen.

WHO waarschuwt: “Risico op coronabesmetting binnen familie groter dan op straat”

Het gevaar op een coronabesmetting is nu groter binnen de familie dan op straat, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit komt door alle maatregelen van veel landen, van lockdown en uitgaansverbod tot contactverbod en de oproep om minstens 1,5 meter afstand te houden om verspreiding van het virus te voorkomen.

In zekere zin is de overbrenging van de straat verplaatst naar het gezin, aldus de noodhulpcoördinator van de WHO in Genève. Het risico van een besmetting loert in de eigen woning. In de meeste delen van de wereld vinden daar nu de meeste infecties plaats, stelt hij.

Volgens de WHO is het nodig om personen die ziek lijken, meteen af te zonderen en, als ze inderdaad besmet zijn, in quarantaine te houden. Alleen als dit is gegarandeerd, kan aan het versoepelen van de strikte maatregelen worden gedacht.

Lees ook:

We zullen nog lange tijd in een coronawereld moeten leven (+)

OPINIE. “Ouderen moeten nu massaal getest worden, wacht niet nog langer”

Amerikaanse inlichtingendienst voorspelde corona-epidemie al in 2008 tot in kleinste detail (+)

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Herman Kouter

    Natuurlijk, iedereen kan besmet geraken. De logica zelve. De gevaarlijkste overdragers zijn die geen symptomen vertonen. Beweerde De Block verleden week niet het tegenovergestelde als de epidemioloog die in het gezin iedereen in een aparte kamer wenste bij een besmetting? Men zou haar beter de mond snoeren of zoals Van Ranst zei: de micro afpakken. Ze stapelt de ene flater na de andere op.

  • Wendy Vandereyken

    Je kan zoveel voorzorgen nemen als je wil, als je de pech hebt heeft het virus je toch te pakken. Hou je aan de algemene regels met wat gezond verstand, en voor de rest leef gewoon je leven. Anders word je paranoia.

Lees meer