.
videostill .

Wielrenners zoeven langs amazone, tot er een tegen haar paard knalt

Een Britse amazone is vanochtend aangereden door een wielertoerist. Nadat verschillende deelnemers van de Royal Windsor Triathlon haar al hadden voorbijgezoefd, knalde één fietser vol op haar paard. “Ik ben in shock”, schrijft de vrouw op Facebook.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Honderden atleten namen dit weekend deel aan de Royal Windsor Triathlon nabij Londen. De deelnemers begaven zich op de openbare weg, maar sommigen leken zich daar maar weinig van aan te trekken. Eén wielrenner knalde zelfs tegen een amazone nadat hij haar paard langs links probeerde in te halen.

Amazone Jennifer Katherine had een GoPro-camera op de rug van haar paard geïnstalleerd. Op de beelden, die ze op Facebook deelde, is te zien hoe verschillende renners met hoge snelheid langs haar zoeven. En op het einde knalt er zelfs een tegen haar paard.

“Ik woon hier al mijn hele leven en ik heb nog nooit problemen gehad met wielrenners”, schrijft Jennifer op Facebook. En hoewel zij en haar paard veiligheidskledij droegen, kon één renner haar toch niet ontwijken. Behalve een geknuisde enkel raakte Jennifer niet gewond, ook haar paard bleef ongedeerd. “Maar niemand stopte om te checken of ik en mijn paard oké waren.”

De politie onderzoekt de zaak. 

67 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • kristof van winckel

    Ik heb nooit anders geweten dan dat een triathlonwedstrijd op een gesloten circuit wordt gereden

  • Jurgen Devries

    Dominique waar lees jij dat het parcours verkeersvrij is gemaakt? Dat staat nergens er staat zelfs dat het gewoon openbare weg is dus fout ligt bij de fietsers.maar dat horen de mensen hier niet graag he. En er was dan zelfs nog plaats genoeg om normaal in te halen

Lees meer