2 De met afval overspoelde wijk in Lagos, Nigeria.
Adeyinka Yusuf/Anadolu Agency via Getty Images, Fox News De met afval overspoelde wijk in Lagos, Nigeria.

Wijk in Nigeriaanse stad Lagos overspoeld met afval na hevige regenval

Een hevige regenbui in Lagos (Nigeria) heeft ervoor gezorgd dat een wijk overspoeld raakte met afval. Het vuilnis in Lagos wordt vaak illegaal gedumpt op plekken die daar niet op voorzien zijn, waardoor regenwater het afval meesleurt en het in woonwijken belandt. 

De wijk Surulere in Lagos is bedekt onder een dikke laag afval. Het afval werd meegesleurd door regenwater na hevige buien afgelopen zondag. In Nigeria wordt vuilnis vaak illegaal gedumpt vlakbij waterlopen en snelwegen. Stortregens kunnen er dan voor zorgen dat het afval in dorpen en op straten belandt.

2 De met afval overspoelde wijk in Lagos, Nigeria.
Adeyinka Yusuf/Anadolu Agency via Getty Images, Fox News De met afval overspoelde wijk in Lagos, Nigeria.

Doorn in het oog

“De situatie loopt rampzalig uit de hand”, vertelt inwoner van Surulere Halimat Mogaji aan The Guardian. “De illegale stortplaatsen zijn een doorn in het oog van alle bewoners hier. De hoeveelheden afval langs de weg zijn enorm, met vervuiling als deze tot gevolg”, vertelt hij.

Volgens de Nigeriaanse regering wordt er gewerkt aan de schoonmaak van de omgeving en zullen kanalen gereinigd en gebaggerd worden om situaties als deze te vermijden. Daarnaast verklaarde de regering ook dat mensen die illegaal afval dumpen zwaarder bestraft zullen worden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Milieuorganisaties slaan alarm om ‘corona-afval’ in oceanen

Al 60 jaar lekt er olie in Nigerdelta, maar grote schoonmaak blijft uit

Onderzoekers vinden de properste lucht op aarde

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert jonckheere

    De natuur geeft hen het afval terug!

  • Freddy De Vos

    Voila eindelijk toont men eens de waarheid! Het afval wordt wereldwijd gedumpt in landen die verzuipen in de armoede. De natuur zal zich hier tegen verzetten en dat wordt onze ondergang!

Lees meer