2 Bij de Tsjechische fabrieken van Skoda  wordt aan de poort de lichaamstemperatuur van werknemers gemeten.
AFP Bij de Tsjechische fabrieken van Skoda wordt aan de poort de lichaamstemperatuur van werknemers gemeten.

Winkels in Tsjechië weer open, Skoda hervat productie

In Tsjechië hebben nagenoeg alle winkels maandag de deuren weer geopend, nu de coronamaatregelen er versoepeld zijn. Alleen megawinkels van meer dan 2.500 vierkante meter en winkelcentra met meer dan 5.000 vierkante meter winkelruimte mogen nog niet open. In de drie Tsjechische fabrieken van Volkswagen-dochter Skoda werd de productie maandag hervat, zo maakte het bedrijf bekend.

Behalve de winkels zijn in Tsjechië onder meer ook fitnesscentra, bibliotheken, dierentuinen, botanische tuinen en rijscholen weer open. Wel gelden er strenge hygiënevoorschriften. Zo mag kleding bijvoorbeeld niet gepast worden en moeten omgeruilde goederen drie dagen "in quarantaine". Kappers, restaurants, theaters en musea zouden volgens de plannen van de regering ten vroegste eind mei groen licht krijgen om te heropenen.

Bij de Tsjechische fabrieken van Skoda werd de productie maandag hernomen. Daar wordt aan de fabriekspoort de lichaamstemperatuur van werknemers gemeten, zijn mondmaskers verplicht en moeten tal van hygiënemaatregelen nageleefd worden. Skoda is met meer dan 33.000 werknemers een van de grootste werkgevers van Tsjechië. Vorig jaar leverde de autobouwer meer dan 1,24 miljoen voertuigen af.

Tsjechië telde tot maandag 7.408 bevestigde coronabesmettingen en 221 overlijdens ten gevolge van het virus. 

2 Ook de dierentuinen mogen weer open.
EPA Ook de dierentuinen mogen weer open.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer