Een appartement in het Parijse 8e arrondissement, het stadsdeel met onder meer de Avenue des Champs-Élysées, staat te koop. (archieffoto)
AFP Een appartement in het Parijse 8e arrondissement, het stadsdeel met onder meer de Avenue des Champs-Élysées, staat te koop. (archieffoto)

Woning kopen in Parijs? Da's dan 10.000 euro per vierkante meter

In Parijs heeft de gemiddelde woningprijs deze zomer de grens van 10.000 euro per vierkante meter overschreden. Dat meldt de notarisfederatie van de Franse hoofdstad en haar omgeving donderdag.

"De prijs per vierkante meter van oude appartementen, die in het tweede kwartaal 9.890 euro bedroeg in de hoofdstad, heeft de kaap van 10.000 euro per vierkante meter gerond in augustus", meldt de federatie Notaires du Grand Paris. Volgens de notarissen zullen de recordprijzen ook niet meteen zakken: ze rekenen op een prijs per vierkante meter van gemiddeld 10.280 euro tot eind oktober.

Op tien jaar tijd zijn de vastgoedprijzen in Parijs met zowat 60 procent gestegen, een evolutie die niet strookt met de rest van Frankrijk. In andere metropolen nam de prijs over dezelfde periode met minder dan 30 procent toe, terwijl de gemiddelde stijging in heel het land maar 10 procent bedroeg.

In de rest van Frankrijk zette de gemiddelde woningprijs zijn stijgende trend in het tweede trimester overigens wel voort, met een toename van 3,2 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christian Alex

    Frankrijk heeft dan ook maar één metropool: Parijs. Brussel bijvoorbeeld is veel belangrijker dan gelijk welke andere Franse stad. Wat bij die gemiddelde prijs niet staat is over welk arrondissement het gaat. In grote steden zijn er enorme prijsverschillen tussen de verschillende wijken. Londen is een stuk duurder. In beide steden heeft men het centrum grotendeels behouden, wat extra aantrekkingskracht geeft. Brussel wordt een metropool als hoofdstad van Europa en is intussen erg goedkoop.

  • sjaak vanslembrouck

    @Ben Watford "Wacht tot de betonstop een feit is..." en je denkt det dit zal helpen ? Neen, totaal niet, het is allemaal al volzet daar. Als het iets zou doen dan zal het de prijzen NOG meer omhoog duwen, dat weet elk kind in het 2de studiejaar, jammer dat zelfs daar nog mensen buizen aan u te zien.

Lees meer