2 Kayleigh McEnany.
Photo News Kayleigh McEnany.

Woordvoerster Witte Huis over strijd tegen Covid-19: “De wereld ziet ons als toonaangevend”

Vandaag noteert de VS opnieuw een record van 60.000 nieuwe coronabesmettingen. In totaal zijn er nu inmiddels meer dan 3 miljoen gevallen vastgesteld en vielen er bijna 134.000 doden. Dat weerhield Kayleigh McEnany, woordvoerster van het Witte Huis, maandag niet om te stellen dat haar land wereldwijd als voorbeeld geldt in de strijd tegen Covid-19.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Kayleigh McEnany is sinds twee maanden woordvoerster van Donald Trump. Maandag kreeg ze netelige vragen voorgeschoteld op een persconferentie. Over Trumps tweet waarin hij Nascar-piloot Darrell ‘Bubba’ Wallace om excuses vroeg in verband met de vermeende strop in de pitbox van de zwarte piloot. Uiteindelijk bleek dat de koord om de garagedeur te openen te zijn. Ze hing er al sinds vorige herfst. 

Trump noemde het hele verhaal een “hoax”. McEnany gaf ontwijkende antwoorden op de vraag waarom Trump eigenlijk excuses eiste, terwijl Wallace niet zélf de kat de bel had aangebonden. Iemand uit zijn team had het touw zien hangen en dacht, in volle Black Lives Matter-periode, aan een strop. Hij zag er een racistische dreiging in en meldde het. Wallace zelf had de koord niet eens gezien. De FBI onderzocht de zaak en stelde vast dat het niet om een haatmisdrijf ging. 

Een journaliste wierp verder ook op dat Amerikaanse reizigers nog altijd geweigerd worden in Europese landen wegens corona. “Hoe denkt u dat de wereld naar ons kijkt?” luidde haar vraag. McEnany antwoordde: “Ik denk dat de wereld ons als toonaangevend ziet, wat Covid-19 betreft”. De woordvoerster verwees naar de sterftecijfers die verhoudingsgewijs in Italië, het Verenigd Koninkrijk en ook in ons land hoger liggen dan in de VS.

2
Photo News

Volgens de vooraanstaande viroloog Anthony Fauci heeft de VS de coronasituatie nog niet onder controle. De EU nam daarom de Verenigde Staten niet op als goedgekeurd land voor niet-essentiële reizen nu de Europese grenzen weer opengaan.

In de zuidelijke Sunbelt van de VS draaien staten gedeeltelijk de versoepelingen terug die pas enkele weken geleden ingingen. Dat is het geval in Arizona, Florida en Texas, staten waar het aantal nieuwe besmettingen aan het pieken is.

Lees ook: Wie is Kayleigh McEnany, de nieuwe woordvoerster van Trump?

85 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Daisy Daelemans

    Blijkbaar zit die dame daar op haar plaats. Word eens wakker !

  • Eddy Baert

    Dat geloofd ze zelf toch niet

Lees meer